الأربعاء، 26 نوفمبر 2014

نصائح منزليه

1- لما تيجى تعملي فراخ بانيه او بوفتيك افردي كيس بلاستك وحطى عليه البقسماط والتتبيلات وتبلي عليه وبعدين لما تخلصي لمى الكيس وارميه على طول كدة هتوفري غسيل طبق كمان هتحمى حوضك من الانسداد بسبب البقسماط اللي بيقع في الحوض اثناء الغسيل
2- لو وقعتى زيت على الارض متجريش تجيبى فوطة وتمسحيه لا رشيى عليه ملح وسبيه دقيقتين تلاتة وبعدين اكنسية بالمقشة والجاروف واتفاجئي بالسحر ولا اكن في حاجة وقعت
3- حطى حتة فحم في طبق صغير في اى مكان بيطلع روائح غير مستحبة زى الجزامات والتلاجات والفريزر و اى ضلفة مطبخ او خزين بتسحب كل الروائح تماما
4- لما يقع منك بيض على الارض او على التربيزة بيض نى طبعا اوعى تمسحيه بفوطة لا امسحيه بمنديل كلينكس وارمى على طول لان الفوطة بتبقى ريحتها وحشة اوى لو مسحتى بيها بيض حتى بعد الغسيل وكذلك اللبن
5- ما تمسحيش رخامات المطبخ بالكلور امسحيها بالخل بيقتل الجراثيم ومادة طبيعية
6- لو عندك حاجة نحاس متجبيش نحيتها مايه بنص ليمونة وادعكيها هترجع جديدة
7- لو عندك مكواه بخار وحاسة ان كفائتها قلت حطى في خزان الماية خل وسخنيها وسبيها ربع ساعة في الفيشة على اعلى درجة وبعدين اضغطى على دافع البخار لحد ما يتبخر كل الخل حتلاقي طلع حاجات كدة زى الطين ودى رواسب الماء لما بيغلي ويتبخر وكررى الطريقة مع مايه عادية مرتين لشطف خزان الماء وفوطة مبلولة امسحى الرواسب اللي خرجت حتلاقيها رجعت جديدة
8- عاوزة عيون البوتجاز الاستانلس تبرق انقعيها مع قشر ليمون ومايه سخنة في طبق وبعدين بصابونة وش لوكس او كامى او اى حاجة حطى منها حته على ليفه وادعكى حترجع جديدة
9- لبسي الباسكت اللي في الغرف اكتر من كيس فوق بعض بحيث يتملي واحد تشليه تلاقي واحد مكانه وبكدة توفري وقتك في تغيير الكيس كل يوم
10- دايما خلى عندك فرشة بايد
وهاتى علبة شاور جل او شامبو فاضيه وحطى فيها سائل تنظيف انا بحط كلوركس كلين اول ووانتى بتغسلي وشك الصبح حطى شوية سائل وادعكى الحوض في اقل من دقيقة بقى زى الفل
11- اول ماتصحى الصبح وانتى لسه بتلبسي شبشبك عدلي ملاية السرير والمخدات وبكدة تكونى خلصتى من مهمة يومية من غير ماتخدي باللك
12- وانتى واقفه تعملى الشاى ولا النسكافيه على ما الماية تغلي روقى درفة واحدة في المطبخ تكون عاوزة تتروق



أكثر الأطعمة التى تشعرك بالكسل

أكثر الأطعمة التى تشعرك بالكسل  تؤثر الأطعمة التي نتناولها بدرجة كبيرة على الحالة المزاجية للمخ، وقدرة الجسم على النشاط والحيوية. وتؤكد أخصائية التغذية العلاجية، حنان سامي، أن الطعام يلعب دورا كبيرا في الحالة المزاجية التي نعاني منها، حيث إن هناك عوامل كثيرة تسبب الشعور بالخمول والكسل، ومنها:
- الأطعمة المسبكة لأنها تحتوي على كميات كبيرة من الدهون المشبعة، إلى جانب أنها صعبة الهضم، ما يجعل الدم ينتقل من الجسم الكامل إلى الجهاز الهضمي، والذي يقلل من وصول الدم إلى الأطراف وبالتالي الشعور بالخمول.
 - الحلويات الإفراط في تناول الحلويات، تعني ارتفاع مستوى السكر بالدم، وبالتالي احتياج الجسم إلى الماء والشعور الخمول.
- المخللات والمقبلات تزيد المخللات من الشعور بالعطش، ما يجعل الجسم في حالة خمول، إلى جانب الشعور برغبة في النوم واعتلال الحالة المزاجية. - الأطعمة المقلية والمحمرة تعطي الأطعمة المقلية والمحمرة نفس إحساس الأطعمة المسبكة، وهو الشعور بالخمول والكسل وعدم القدرة على الحركة.
- الكافيين الأطعمة والمشروبات التي تحتوي على الكافيين، مثل القهوة التي تفقد الجسم المياه والأملاح المعدنية، ما يسبب حالة من الاضطراب في الدورة الدموية، أما المياه الغازية فهي تقلل من كفاءة الجهاز الهضمي، وتسبب شعورا بعدم الراحة والكسل.
 أما الأغذية التي تساعد على زيادة النشاط، هي:
- السمك الذي يحتوي على أحماض دهنية مثل أوميجا 3، كما أنه سهل الهضم.
 - الخضراوات والفواكه واللحوم الحمراء حيث تحتوي على نسبة كبيرة من الحديد.
 - الخبز الأسمر الذي يحتوي على الردة.

- المكسرات التي تحتوي على حمض الفوليك.